Hjælp til fjernelse af PCB og bly

Jeg arbejder på et gammelt kontor, hvor mine kollegaer og jeg ofte har talt om, at vi ikke bryder os om indemiljøet. Det skyldes ikke, at der på overfladen er en masse galt, men derimod vores mistanker- der senere er blevet bekræftet – omkring farlige stoffer i bygningen.

Det krævede desværre en længere periode med debat mellem ansatte, mellemledere og ledere, inden sidstnævnte sendte en person rundt omkring i bygningen med måleudstyr. Herpå stod det så klart, at når der skulle bygges om, skulle vi benytte et nedbrydningsfirma, som kunne håndtere PCB og bly, hvilket desværre var brugt til byggeriet.  

Det er naturligvis ikke sjovt, når man finder ud af, at man arbejder i en bygning, der er brugt sådanne materialer i. Vi er nok ikke de eneste, men det giver et eller andet psykologisk modspil, så man ikke har lyst til at opholde sig der. Sådan var vi i hvert fald mange, der havde det.

Nu gik det heldigvis ikke værre, end at ombygningen fandt sted, mens vi medarbejdere var andetsteds. På den måde havde nedbrydningsfirmaet helt ro til at arbejde og få fjernet de skadelige materialer fra grunden. Siden da har løbende udskiftninger fundet sted forholdsvis regelmæssigt, og vi ansatte er naturligvis glade for at se, der er blevet sat handling på vores bekymringer. Det vinder en virksomhed utrolig meget ved.

Jeg tror sågar, at vores påpegelser af arbejdsmiljøets dårlige sider har været med at starte en helt ny kultur for en sundere og bedre arbejdsplads.

Hvis du mangler hjælp til nedbrydning og håndtering af skadelige stoffer, så se mere her: https://www.preben-hockerup.dk/nedbrydningsfirma/

 

Endnu ingen kommentarer

Skriv et svar